Pokud espresso nemá optimální cremu, pak v procesu přípravy zaostává některá z níže uvedených částí. Většinou se jedná o nedostatečný servis v podobě zastydlých průtokových cest, neprohřáté jednotky a chladného šálku. Řešením potíží s pěnou může být ale i výměna mlecích kamenů, nebo oprava přístroje.

Proto přichází v úvahu:

  • kontrola kvality a čerstvosti kávové směsi,
  • zajištění optimální teploty vody a správné nahřátí porcelánu,
  • kontrola chuti, měkkosti a kvality vody
  • nastavení jemnosti a hrubosti extrakce na nižší stupeň
  • údržba a pravidelný servis kávovaru včetně odvápnění, důkladného čištění a péče o mlecí kameny,
  • ověření maximální kvality espressa pomocí speciální měrky, která napoví optimální odstín cremy.
Prestocaffe crema 1
Prestocaffe crema 1
Prestocaffe crema 4
Prestocaffe crema 3