Správné seřízení mlýnku posune vaše espresso o několik tříd výše. Optimální extrakce znásobí vlastnosti směsi a zintenzivní její chuť. Espresso by do šálku ale nemělo jen kapat! To značí přemíru extrakce a může dojít k poškození kávovaru. V takovém případě doporučujeme mlýnek o 1-2 stupně povolit. Při nastavování kávovaru se vždy řiďte návodem a mlýnek seřizujte pouze za jeho chodu. V případě potřeby postup znovu opakujte.

  • Pro lepší výsledek extrakce doporučujeme použít automatický kávovar s větším rozsahem jemnosti/hrubosti mletí v minimální míře 7 a více stupňů.
  • Jednotlivé změny jemnosti/hrubosti mletí nastavujte maximálně o 3 stupně a za chodu mlýnku
  • Každá změna seřízení se zpravidla projeví po 3–5 porcích.
Prestocaffe extrakce kávy