Léta testování procesu přípravy kávy nás dovedla k následujícímu nastavení kávovaru, díky kterému pozvedne vaši domácí caffeterii na nejvyšší level. Kávovar doporučujeme nastavit ideálně na italskou extrakci espressa a průtok vody pouze "regulovat" množstvím namleté kávy. Vše záleží na síle vašeho oblíbeného nápoje a také na jeho objemu. Pro veškeré nápoje doporučujeme italskou extrakci o hrubosti mletí 0-1 stupeň ze 7-11 stupňů.
Ristretto
Síla nápoje: silné až extra silné. Dvojitá káva ala caffé dopio, objem šálku do 20 ml. Doporučujeme předčasné vypnutí kávovaru a rychlé odsunutí šálku před koncem extrakce.
Silné espresso silné
Síla nápoje: silné až extra silné. Objem 30 ml.
Jemné espresso
Síla nápoje: normální až silné. Objem 30 ml.
Caffé crema/ lungo/ americano
Síla nápoje: jemná až normální. Připravte základní espresso při objemu 30-60 ml a nápoj dolijte horkou vodou do objemu 60-150 ml.
Cappuccino
Připravte základní caffé ristretto do objemu 20 ml. Poté šálek dolijte mléčnou pěnou do objemu 100-150 ml.
Flat white
Nachystejte si základní espresso dopio při objemu 60 ml a šálek dolijte mléčnou pěnou do maximálního objemu 160-180 ml.